Lazise

Populair bij kampeerders
Camping Piani di Clodia ligt op 3 km van het stadje Lazise aan de zuidoostkust van het Gardameer. Gelegen tussen Bardolino en Peschiera is dit een geliefde bestemming voor campingliefhebbers. Zij worden aangetrokken door het pittoreske stadje en de prachtige natuur aan het meer, waar vele kwaliteitscampings te vinden zijn. Maar ook andere vakantiegangers vinden vlot hun weg naar deze wondermooie hoek van Italië.

Klein maar fijn
Lazise is een pittoresk stadje dat veel sfeer uitademt. Langs de oever van het Gardameer komen toeristen gezellig kuieren over de sfeervolle boulevard Lungolago. Het stadje herbergt bovendien een schilderachtig haventje waar nog steeds visserbootjes komen aanleggen. De vele winkels, restaurants en cafeetjes maken dit charmante plaatsje helemaal af. Proef er van de verse vis die klaargemaakt wordt met olijfolie uit de streek!

Een stukje geschiedenis
Tijdens een wandeling door Lazise snuift u de authentieke sfeer van de middeleeuwen op. Treed binnen door een van de stadspoorten in de oude stadsmuur die bebouwd is met torens en kantelen. Het stadje dankt een groot deel van zijn charme aan het imposante Scaligeri-kasteel uit de 11e eeuw, maar ook de 12e-eeuwse San Nicolò kerk met zijn mooie fresco’s is een bezoekje waard. Verder is het tolhuis aan de haven een interessant overblijfsel van het voormalige handelscentrum dat Lazise vroeger was.

Pretparken en waterparken
Lazise is ook erg in trek bij actievelingen die zich een dagje gaan amuseren in de bekende pretparken in de omgeving, zoals Gardaland en Canevaworld. In Canevaworld kan u zich bovendien uitleven op de glijbanen en waterattracties van het waterpark Aqua Paradise.

Uitstap naar Verona
Wil u ook een uitstapje in de omgeving maken? Op 22 km van Lazise ligt Verona, de stad van Shakespeare’s Romeo en Julia. Hier staat de Casa di Giulietta, waarin u op de binnenplaats het bronzen beeld van Julia ontdekt. Een echte aanrader!