Het Gardameer

Het grootste meer van Italië
Met een omtrek van bijna 160 km is het Gardameer of Lago di Garda het grootste meer van Noord-Italië. Deze regio laat helderblauw water, schilderachtige dorpjes en indrukwekkende natuur mooi samensmelten. Maak er een rondvaart langs de meest bekoorlijke plaatsjes aan de oevers van het meer: de perfecte manier om de streek te verkennen!

Zonovergoten toeristische bestemming
Aan het Gardameer verveelt u zich als vakantieganger geen seconde. Maar ondanks het recordaantal toeristische voorzieningen blijft het authentieke karakter van dit unieke stukje Italië goed behouden. Het meer is bekend om zijn typische oude stadjes die langs de oevers liggen, met hun bekoorlijke terrasjes, gezellige straatjes en gastvrije inwoners. Populaire plaatsjes zijn bijvoorbeeld Lazise, Sirmione, Bardolino, Desenzano en Peschiera.

Romeinse ruïnes
In het zuiden ligt het schiereiland Sirmione, dé toeristische trekpleister van het Gardameer. U kan er een bezoek brengen aan de burcht en het oude centrum, die beide uit de Romeinse tijd stammen. Het meer dankt zijn naam aan het voormalige havenstadje Garda, een druk toeristenstadje met winkeltjes, restaurants en een prachtige wandelpromenade.

Verzonken in de bergen
In het noorden ligt het meer tussen de bergen. De noordelijke plaatsjes Torbole en Riva zijn dan ook perfect voor bergwandelaars en natuurliefhebbers. De hoge toppen zorgen voor veel wandelplezier en bieden een indrukwekkend uitzicht over het meer.

Bergbeklimmers, windsurfers en mountainbikers
Het bergachtige landschap in het noorden trekt uiteraard ook veel bergbeklimmers aan. Op het azuurblauwe water van het meer leven windsurfers en zeilers zich dan weer uit. Dit is bovendien een uitgelezen streek voor mooie fietstochtjes of een stevige rit met de mountainbike. Een vakantie aan het Gardameer doet u zeker terugkomen!